oznakowanie drogowe Siechnic
-
oznakowanie drogowe Siechnic
To co ma miejsce w obecnym czasie w miejscowości zakrawa na kpinę.Znaki drogowe zostały zamontowane między drzewami, które nieco urosły i znaków nie widać......Realizując projekt nowych ciągów komunikacyjnych nikt nie pomyślał o naturze, nikt nie formuje młodych drzew, które zarastając zasłaniają ustawione znaki drogowe. Sądzę, iż należy podjąć działania związane z radykalnymi cięciami drzew lub zmienić posadowienie znaków drogowych.Poza tym widać niekonsekwencję oznakowania, przykład skrzyżowanie ul.Lwowska - Kolejowa, wyjeżdżając ulicą od strony ośrodka zdrowia mamy pierwszeństwo (skrzyżowanie równorzędne)nie tak chyba miało być......To jeden z przykładów a myślę ,że są także inne kwiatki..Generalnie oznakowanie bez przemyśleń ( pomimo,ze istnieje projekt) a sposób posadowienia znaków pionowych bez żadnej wyobraźni. W tym przypadku optowałbym za wprowadzeniem wszystkich skrzyżowań z wyłączeniem ul.Opolskiej jako równorzędne. Nie potrzeba do tego ukrytych znaków, a i interpretacja dla uczestników ruchu będzie jednoznaczna.
Re: oznakowanie drogowe Siechnic
I przy okazji wszyscy pojadą wolniej, bo na każdym skrzyżowaniu będą musieli uważać na prawą stronę;)obserwatorgminny pisze:To co ma miejsce w obecnym czasie w miejscowości zakrawa na kpinę.Znaki drogowe zostały zamontowane między drzewami, które nieco urosły i znaków nie widać......Realizując projekt nowych ciągów komunikacyjnych nikt nie pomyślał o naturze, nikt nie formuje młodych drzew, które zarastając zasłaniają ustawione znaki drogowe. Sądzę, iż należy podjąć działania związane z radykalnymi cięciami drzew lub zmienić posadowienie znaków drogowych.Poza tym widać niekonsekwencję oznakowania, przykład skrzyżowanie ul.Lwowska - Kolejowa, wyjeżdżając ulicą od strony ośrodka zdrowia mamy pierwszeństwo (skrzyżowanie równorzędne)nie tak chyba miało być......To jeden z przykładów a myślę ,że są także inne kwiatki..Generalnie oznakowanie bez przemyśleń ( pomimo,ze istnieje projekt) a sposób posadowienia znaków pionowych bez żadnej wyobraźni. W tym przypadku optowałbym za wprowadzeniem wszystkich skrzyżowań z wyłączeniem ul.Opolskiej jako równorzędne. Nie potrzeba do tego ukrytych znaków, a i interpretacja dla uczestników ruchu będzie jednoznaczna.
Czy ja jeszcze mieszkam w Siechnicach czy już w miasteczku ruch drogowego ?
-
ja tam się ciesze, że są znaki...
-
Pytam się po raz wtóry, czy potrzebny jest wypadek drogowy ?? Znaki drogowe pionowe w obrębie tzw. starych Siechnic są kompletnie niewidoczne ze względu na zarastające drzewa.Jak czyta to forum ktoś z gminy to może spowoduje odsłonięcie znaków drogowych poprzez wydanie decyzji o przycięciu gałęzi drzew.
To prawda, ale jak się przyglądniesz dokładniej to są już znaki poziome które w sposób jednoznaczny wyznaczają drogę z pierwszeństwem i podporządkowane. Powodzenia na drodze.obserwatorgminny pisze:Znaki drogowe pionowe w obrębie tzw. starych Siechnic są kompletnie niewidoczne ze względu na zarastające drzewa
-
Znaki poziome znajdują się w pobliżu skrzyżowań bądź w ich obrębie i w moim mniemaniu są znakami pomocniczymi dla znaków pionowych.Ja oczywiście przyswoiłem sobie obowiązujące podporządkowania ulic ,a co z użytkownikami dróg poruszającymi się incydentalnie po Siechnicach?.Czarna magia.....i nie jest żadnym usprawiedliwieniem służb odpowiedzialnych za oznakowanie dróg, że widoczne są znaki poziome np. ograniczenia prędkości nie są "wyrażone" znakami pionowymi.
Błędny argument....To prawda, ale jak się przyglądniesz dokładniej to są już znaki poziome które w sposób jednoznaczny wyznaczają drogę z pierwszeństwem i podporządkowane.
Nie usprawiedliwiam służb odpowiedzialnych za znaki.
Szkoda się sprzeczać, Siechnice mają takie władze jakie sobie wybraliśmy, mi np. Pan Burmistrz nie odpowiedział na maila już 2 miesiąc, choć podpisałem go z imienia i nazwiska (podobno na te odpowiada w pierwszej kolejności).
a gdzie widziałeś znak ograniczający prędkość przy wjeździe do Siechnic od Wrocławia (skręcając w Kolejową)? Przecież tam nawet nie ma terenu zabudowanego.obserwatorgminny pisze:że widoczne są znaki poziome np. ograniczenia prędkości nie są "wyrażone" znakami pionowymi.
Szkoda się sprzeczać, Siechnice mają takie władze jakie sobie wybraliśmy, mi np. Pan Burmistrz nie odpowiedział na maila już 2 miesiąc, choć podpisałem go z imienia i nazwiska (podobno na te odpowiada w pierwszej kolejności).
Ja również pozwoliłem sobie skorzystać z modułu korespondencyjnego do Pana Burmistrza jakiś miesiąc temu. Podobnie jak kolega atomowiec podpisałem swoją wiadomość i ja także nie otrzymałem odpowiedzi.atomowiec pisze:Szkoda się sprzeczać, Siechnice mają takie władze jakie sobie wybraliśmy, mi np. Pan Burmistrz nie odpowiedział na maila już 2 miesiąc, choć podpisałem go z imienia i nazwiska (podobno na te odpowiada w pierwszej kolejności).
W takiej sytuacji nasuwa mi się pytanie czy Pan Burmistrz w ogóle odpowiada na pytania zadawane za pomocą modułu korespondencyjnego na stronie gminy Siechnice? Jest na forum ktoś, kto dostał sensowną i merytoryczną odpowiedź na swoje pytania? (odpowiedzi w stylu: "Dziękujemy za zainteresowanie. Przyjrzymy się problemom..." i takie tam podobne się nie liczą).
A teraz żeby nie było, że nie w temacie: faktycznie niektóre znaki są zasłonięte przez korony drzew. Wypadało by uporządkować sprawę. Bardzo dobrze, że Siechnice "wymalowano" znakami poziomymi i narzucono pierwszeństwo ruchu dla kierujących. W ten sposób rozwiane zostały pewne wątpliwości typu "kto jedzie pierwszy".
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie pozytywne zmiany i inwestycje w naszej gminie.
ZNAKI SĄ W KAŻDEJ CYWILIZOWANEJ MIEJSCOWOŚCI....
A SIECHNICZANIE SIĘ DZIWIĄ, DLACZEGO JE POSTAWIONO......

-
Wiosna zbliża się nieuchronnie,za tydzień drzewa zazielenią się a znaki drogowe będą znowu niewidoczne.Niestety, wygląda na to, że w gminie nikt nie czyta tego forum.W poprzednim roku argumentem były znaki poziome
I jeszcze jedna sprawa drogowa: rondo przy przedszkolu pomimo potężnych głazów na wyjazdach nadaje się do remontu a przynajmniej jego krawężniki.Jakiś mądrala tak zorganizował ruch w mieście, że cały ruch ciężarowych aut przesznurował przez to rondo.
Gdyby ktoś z gminy przypadkowo przeczytał ten post to w dalszym ciągu postuluję wprowadzenia strefy ruchu spowolnionego w obszarze ul.Staszica,Ciepłownicza,Zacisze oczywiście z zakazem wjazdu pojazdów ciężarowych.
I to na tyle.....
teraz takiego argumentu brak ze względu na braki...w oznakowaniu poziomym.W związku z powyższym czekam na pierwszą "bombę" w Siechnicach.To prawda, ale jak się przyglądniesz dokładniej to są już znaki poziome które w sposób jednoznaczny wyznaczają drogę z pierwszeństwem i podporządkowane
I jeszcze jedna sprawa drogowa: rondo przy przedszkolu pomimo potężnych głazów na wyjazdach nadaje się do remontu a przynajmniej jego krawężniki.Jakiś mądrala tak zorganizował ruch w mieście, że cały ruch ciężarowych aut przesznurował przez to rondo.
Gdyby ktoś z gminy przypadkowo przeczytał ten post to w dalszym ciągu postuluję wprowadzenia strefy ruchu spowolnionego w obszarze ul.Staszica,Ciepłownicza,Zacisze oczywiście z zakazem wjazdu pojazdów ciężarowych.
I to na tyle.....
Zastanawiam się czy ktokolwiek z gminy zastanawiał się nad bezpieczeństwem skrzyżowania Sportowej i zacisza. Widoczność jest fatalna, szczególnie przy wyjeżdżaniu ze sportowej i skręcie w lewo.
Czy musi tam dojść do zdarzenia drogowego, żeby ktoś pomyślał o zamontowaniu tam lustra?
Pozdrawiam
Artur
Czy musi tam dojść do zdarzenia drogowego, żeby ktoś pomyślał o zamontowaniu tam lustra?
Pozdrawiam
Artur