Dziura na drodze.

Ogólne forum Mieszkańców miasta Siechnice
dybek61

Re: Dziura na drodze.

Post autor: dybek61 »

Dawno nie przeglądałem forum,widzę jednak że w myśleniu co nie których forumowiczów nic się nie zmieniło.Myślę tu przede wszystkim o postach Oriona,a faktów na nie gospodarność przybywa,przykład:co roku na ulicy Polnej w Św.Katarzynie pojawia się zestaw maszyn - walec i spychacz,a zapomniałem o kruszywie i zaczyna się.Najpierw pół dnia jeździ spychacz spychając to co zostało wysypane w poprzednim roku na drogę,następnie wysypuje się nową partię kruszywa i około dwóch dni ubija to walec.Powiem jeszcze tyle, że przy każdej takiej partackiej robocie droga podnosi się o kilka centymetrów,a pomyśleć, że kiedyś była droga wyłożona brukiem.Za te pieniądze wgniecione w błoto już dawno można by zrobić porządną drogę.Ciekaw jestem co teraz napiszesz Orionie? Droga raczej nie jest powiatowa?
Pytanie przy okazji?Jak to się stało,że na tej ulicy powstał tak duży blok bez odpowiedniej ilości miejsc parkingowych?Samochody parkują wręcz na drodze,lub tarasują prywatne posesje!
Powiem tak.Jakiejś sensownej odpowiedzi nie oczekuje,pewno odpowiedz będzie w typie:to nie my to oni!Myślę jednak, że powód jest jeden:budujemy stolicę gminy,resztę niech każdy sobie dopowie.

ODPOWIEDZ