lucypol pisze:Szanowni Państwo, przeczytałam z uwagą Wasze uwagi. I chciałabym odnieść się do nich choc na początek chciałabym przypomnieć, że Gminne Centrum Informacji obsługuje tylko 1 osoba, a nie 4 jak to bywało w latach ubiegłych. Specyfika rynku pracy także zmieniła się, ofert pracy bylo dużo, choć w znakomitej większości dla wysoko wyspecjalizowanych profesji, potem nastąpiły lepsze czasy dla poszukujacych pracy. W dniu dzisiejszym, zwyczajnie ofert pracy brakuje, a już napewno ofert z terenu gminy, bo zazwyczaj o takie Państwo pytacie. Piszecie Państwo, że są one nieaktualne, nie mam na to wpływu, są one drukowane ze stron Powiatowego Urzędu Pracy w dniu ich ukazywania się. Ale rzeczą najważniejszą, o której Państwo pewnie nie wiecie, jest mój zakres obowiązków. Pomoc poszukującym pracy stanowi zaledwie wycinek moich obowiązków.
Czy czuję się "nierobem"? Powiem krótko, Nie! O swoich osiągnieciach moglabym długo pisać, ale po co? Jeżeli GCI jest zamknięte to znaczy że jestem w Urzędzie, ale zawsze wisi kartka informacyjna ( ale o tym pisałam juz do Pani : MARIA 441 w mailu). Przykre są Państwa reakcje, inne w bezpośrednim kontakcie, a inne na forum!!
Mimo wszystko pozdrawiam Wszystkich Lucyna Pol
szanowna Pani Lucyno
Forum powstało właśnie po to by wymieniać się opiniami i wyrażać w nich własne zdanie .
Nie twierdzę że opinie bywają zawsze obiektywne a wręcz przeciwnie na pewno takie nie są ,
ale dość jasno pokazują co Mieszkańcy sądzą na dany temat.
Zacznę może od końca -
pisze Pani -
Przykre są Państwa reakcje, inne w bezpośrednim kontakcie, a inne na forum!!
Cóż , ludzie zazwyczaj są kulturalni i po spotkaniu w GCI miłej ,sympatycznej Urzędniczki przyjmują nieaktualne oferty ,
dowiadują sie że szkolenia i kursy będą , oraz że czasy ciężkie i z pracą krucho .
Co sobie pomyślą , zazwyczaj nie wyrażają tego na bieżąco .(bywają pewnie wyjątki)
Potem sprawdzają oferty pracy i zazwyczaj myślą już z mniejszym sentymentem o Centrum ,
jak kto uparty to odwiedzi Panią kilka razy i proszę się domyśleć co wtedy chodzi mu po głowie .
Zaciekawił mnie Pani tekst -
Czy czuję się "nierobem"? Powiem krótko, Nie! O swoich osiągnieciach moglabym długo pisać, ale po co? -
właśnie po to żebyśmy zmienili zdanie , - a może uważa Pani że nie warto ?,bo nie jesteśmy w stanie pojąć ,trudów , zawiłości i specyfiki pracy w/w urzędu .
Podstawą pracy Urzędu powinien być efekt - być może ma Pani mnóstwo obowiązków poza prowadzeniem GCI i wykonuje je
sumiennie , jest Pani mila ,kompetentna i uczciwa .
Tyle że tak naprawdę dyskusja na tej stronce jest właśnie o
GCI ,jego efektywności i potrzebie istnienia , tak naprawdę
szarego Petenta nie interesują zawiłości kadrowo kompetencyjne .
Kierujemy sie prostą zasadą ,
GCI- pomogło , lub nie ,- czy coś sie robi żeby pomóc w znalezieniu pracy ,- czy pozoruje sie
działanie , przepisując nieaktualne oferty i organizując niepotrzebne kursy .
Był tu na forum głos Tosia 35 napisała - Dlaczego tak wypisujecie
,zawsze kiedy poszłam w sprawie poszukiwania pracy Panie były bardzo miłe i w wielu tematach mi pomagały.Przykre jest to co opisujecie
GCI pomaga ludziom potrzebującym , kto tego nie doswiadczył to tylko potrafi krytykować :
- wiec widzi Pani ,
bywają opinie pozytywne , tylko jak będzie miała Pani chwilkę proszę sprawdzić ile ich jest .
Droga Tosiu , sama dałaś odpowiedz na swoje pytanie - GCI pomaga ludziom potrzebującym ,
kto tego nie doswiadczył to tylko potrafi krytykować .
Wybacz ale jak nie doświadczyłem to nie mam powodu żeby chwalić
Mimo wszystko- pozdrawiam cały jednoosobowy personel GCI
ps ,- czyżbym zamierzał wsadzić kij w mrowisko - proponuje żeby se strony Miasta
Siechnice - )kurcze -chyba dobrze napisałem ,jak nie i tak mnie ktoś poprawi ( znikł
kiosk z pracą , poco niepotrzebnie denerwować
ludzi , jak ktoś będzie miał ochotę wyfasować nieaktualną ofertę zawsze może udać sie do GCI