Być może ul.Henryka III główną arterią nie jest ale łącznik od ronda do Henryka III z pewnością jestKropka pisze: Obserwator, Ty weź się może do pracy na rzecz gminy i jej mieszkańców, bo narzekaniem na forum nic nie zdziałasz... A tak na marginesie Henryka III-go to też główna arteria Siechnic nie jest....
( tak na marginesie to nie mogę zrozumieć co za niedouczony architekt zaprojektował w ten sposób to rondo).
Niestety, Kropka nie widzę żadnych pozytywów pracy obecnej Rady Gminy Siechnice.I uważam w dalszym ciągu, iż ul. Grabskiego jest ciągiem jezdnym uzbrajającym prywatne działki budowlane w tym obszarze(czy właściciele działek partycypują w kosztach budowy ulicy - sądzę ,że nie, kłania się opłata adjacencka).
Piotra rozumiem, gdyż był to twój główny postulat w programie wyborczym do Rady.Ale żeby zrealizować ciąg miejsc parkingowych potrzebna jest ulica? Sądzę, że są inne ,znacznie tańsze rozwiązania satysfakcjonujące właścicieli lokali mieszkalnych zamieszkujących obszar ulic Staszica, Ciepłowniczej.
I tu zaczyna się toczenie po równi pochyłej.Pan Burmistrz żeby zrealizować choć część zadań inwestycyjnychgrom pisze:
Zdecydowana większość inwestycji naszej gminy to inwestycje, które zwiększą w przyszłości wydatki z budżetu. Jeśli budżet jest dodatni, gmina nie ma znacznego zadłużenia to nie ma problemu, ale nasza gmina jest w innej sytuacji. Jest znacznie zadłużona.
Grom
zaciągnął kolejny kredyt w banku, kolejne kukułcze jajo, które albo sam skonsumuje albo zostawi je następcy.Kwota 8,5 mln złotych sądzę, że ma skutecznie zapewnić realizację rozpoczętych inwestycji ( stadion się kłania - niegospodarność na tym obiekcie to temat na osobne moje wypociny) a także realizację planowanych inwestycji m in. ul.Grabskiego.
W takiej sytuacji panie Kropka i przede wszystkim Piotrze należałoby się zastanowić czy ponosić rękę bez względu na przyszłe konsekwencje, czy może poszukać radykalnych oszczędności w budżecie? Gdzie szukać?Piotrze jesteś rozsądnym radnym i nie będę Tobie udzielał wskazówek lecz gdybyś chciał na ten temat porozmawiać masz mój tel.
I na koniec, panie Kropka ciężko cokolwiek zmieniać nie mając wpływu na zmiany..............pozostaje jedynie krytykować na forum.