Telewizja

Dyskusje mieszkańców osiedla

Telewizja

Postautor: kudeł » poniedziałek, 3 września 2007, 09:21

Witam, jak wyglada sprawa z sygnalem TV w naszych gniazdkach, mozna pod nie podpiac C+ lub Polsat? czy ktos moze podpowiedziec gdzie najwygodniej zamowic taka usluge?
pzdr,
kudel
kudeł
 
Posty: 79
Rejestracja: piątek, 29 września 2006, 09:40

Postautor: Tomek79 » niedziela, 9 września 2007, 04:45

Witam,
można podpiąć każdą telewizję cyfrową tzn. Cyfrę, Polsat Cyfrowy lub N tylko co do telewizji N to wersja dekodera z dyskiem twardym nie będzie działać w pełni gdyż nie będzie możliwości jednoczesnego oglądania innego programu i nagrywania innego. Jest to spowodowane tylko jednym przewodem w naszych gniazdkach. Co do zamówienia to telewizję N można to zrobić przez Internet co do reszty to musisz poszukać na stronach internetowych.
Tomek79
 
Posty: 142
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 11:31
Lokalizacja: Siechnice

Postautor: Anusia » wtorek, 27 listopada 2007, 11:24

Witam, mieszkam na 2 budynku i mam pytanie czy wam też źle działa telewizja N, nie mam wsztstkich programów i zacina się obraz czy ktoś z was korzysta z tej anteny, proszę o jakieś wiadomości.
Anusia
 
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 27 listopada 2007, 11:15

Postautor: OLA&TOMEK » wtorek, 27 listopada 2007, 15:43

Co do "zacinania się" obrazu to w Bud. 1 w Cyfrowym Polsacie tez jest ten problem. Może to kwestia anteny zbiorczej a może po prostu zachmurzonej pogody :)
Nie wiem, nie znam się na tym.
Pozdrawiamy
OLA&TOMEK
 
Posty: 86
Rejestracja: czwartek, 28 września 2006, 07:20

Postautor: Tomek79 » wtorek, 27 listopada 2007, 20:21

Witam,
my mamy telewizję N i nie mam z nią żadnych problemów ale zdarza się, że przy takiej pogodzie pojawiają się zakłócenia między satelitą, a anteną. Anusia w razie problemów pisz na priv lub na gg to postaram Ci się pomóc.
Tomek79
 
Posty: 142
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 11:31
Lokalizacja: Siechnice

Postautor: ITI » poniedziałek, 3 grudnia 2007, 14:31

Sygnał z satelity Hot Bird jest słaby w zależności jeszcze od transpondera bywa czasem fatalny. Przy N i CP właśni wina kiepskich transponderów bywają problemy. A przez to przy pochmurnej pogodzie może nie działać jak należy. Co do wersji N z PVR, to faktycznie potrzebne są 2 konwentery i kable, jak widać developer nie przewidział rozwoju w takim stopniu i również, faktu że lokatorzy mogą zakupić np. dwie platformy i co w tedy? Rozwiązanie zamontować własną antenkę, ale z pozwoleniem od architekta może być ciężko, bo obecnie gaworzą, że to psuje wygląd budynku.

Możliwe jest również, że wasza antena jest zbyt mało precyzyjnie ustawiona bo u mnie również i w tym wypadku nie pomoże nic innego jak jej dostrojenie.
Awatar użytkownika
ITI
 
Posty: 192
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 21:10
Lokalizacja: Siechnice

Postautor: Tomek79 » poniedziałek, 3 grudnia 2007, 19:01

Witam,
co do ilości konwerterów to nie muszą być dwa tylko muszą z jednego wyjść dwa kable, a u nas odchodzą 4 więc można bez przeszkód zakupić każdą platformę. Problem występuje tylko w przypadku zakupu TV N z recorderem gdyż do prawidłowego odbioru tej wersji dekodera potrzebne nam są dwa przewodu, które wpinamy do dekodera, a nasza instalacja antenowa tego nie obsługuje, jednak jest to możliwe jeżeli ktoś ma w w jednym pokoju dwa gniazda antenowe i jeden kabel wpina w jedno, a drugie w drugie (ja tak mam i wszystko działa super). Co do anteny to mamy ustawioną prawidłową i do tego rozmiar naszej anteny jest o dużo większy od firmowej anteny, którą oferuje Platmorma N więc sygnał mamy bardzo dobry (ok 80 db).
Tomek79
 
Posty: 142
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 11:31
Lokalizacja: Siechnice

Re: Telewizja

Postautor: kudeł » środa, 16 kwietnia 2008, 18:46

witam,
zakupilem wlasnie cyfre+, ze standardowym (najtanszym) tunerem. polaczam i.... zerowy poziom sygnalu :evil:
rozumiem ze pogoda jest nie najlepsza ale zeby totalne zero??!!??
czy u was tez sa takie problemy czy moze z moim gniazdkiem jest cos nie teges? moze dekoder padniety...
zaznaczam ze standardowy sygnal z anteny zbiorczej jest bez zarzutu.

pzdr
kuba

ps. moze ktos sie zna na tym troche bardziej, mam tuner Pioneer BTC-1430, podlaczylem go bezposrednio pod gniazdko antenowe...
kudeł
 
Posty: 79
Rejestracja: piątek, 29 września 2006, 09:40


Re: Telewizja

Postautor: Tomek79 » środa, 16 kwietnia 2008, 21:49

Witam,
Kudeł u Nas jest ok tzn sygnał jest prawidłowy,a co za tym idzie obraz również problem tkwi albo w gniazdku albo źle podłączyłeś kabel. Pisz na gg to ci pomogę 7736744. Jutro po 18.
Tomek79
 
Posty: 142
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 11:31
Lokalizacja: Siechnice

Re: Telewizja

Postautor: ITI » sobota, 19 kwietnia 2008, 12:19

W środę była ta super burza. Ja wątpię, aby w jej trakcie kto ktokolwiek odbierał sygnał z satelity.
Awatar użytkownika
ITI
 
Posty: 192
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 21:10
Lokalizacja: Siechnice


Wróć do Osiedle Zielony Pagórek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości


Popularne w serwisie Siechnice.com.pl

cron