Internet itd

Dyskusje mieszkańców osiedla

Czy interesuje Cię to rozwiązanie?

Czas głosowania minął czwartek, 19 kwietnia 2007, 16:24

TAK
4
57%
NIE
3
43%
 
Liczba głosów : 7

Postautor: Orion » poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 10:21

Ceny masz tutaj: http://www.active-net.eu/
Orion
 
Posty: 268
Rejestracja: czwartek, 24 listopada 2005, 19:57
Lokalizacja: Święta Katarzyna

Internet

Postautor: Madzia i Bartek » poniedziałek, 20 sierpnia 2007, 18:17

Dziekuje za udzielenie Nam informacji.

Pozdrawiam Madzia i Bartek :)
Madzia i Bartek
 
Posty: 10
Rejestracja: środa, 30 maja 2007, 08:24
Lokalizacja: WROCŁAW

Postautor: ITI » wtorek, 21 sierpnia 2007, 19:39

Na osiedlu obok, awarie są bardzo częste. Czy Active Net również opiera się na łączu Netii?

Bo jak tak to nie wróżę sukcesów. :roll:
Awatar użytkownika
ITI
 
Posty: 192
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 21:10
Lokalizacja: Siechnice

Postautor: Anusia » wtorek, 27 listopada 2007, 11:35

od jakiego macie dostawcy internet, bo z tego co sie zoriętowałam to działa tam firma Activnet i od grudnia ma działać jeszcze firma Ikatel. Jakie są ceny Aktivnet bo nie dziala im strona i nie można sie zoriętować.
Jakie macie 0pinie o internecie na naszym budynku, czy działa tam jakiś hub DC++.
Anusia
 
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 27 listopada 2007, 11:15

internet Ikatel

Postautor: Anusia » piątek, 11 stycznia 2008, 10:51

dobrz że poczekałam i jak się dowiedziałam w lutym na naszych budynkach ma podlączać internet firma Ikatel, nają nowy cennik i 2M w promocji oraz pierwszy miesiąc za darmo na wypróbowanie.
Anusia
 
Posty: 5
Rejestracja: wtorek, 27 listopada 2007, 11:15

Postautor: Orion » piątek, 11 stycznia 2008, 20:17

Ikatela już nie ma:
snajper pisze:Nie wiem czy wiecie, ale Ikatel został już 21 grudnia 2007 wykupiony przez Lanet spółkę zależną od Netii za 523tyś zł. Co prawda na stronie Ikatela nic o tym nie ma, ale jak się otworzy stronę lanet to okazuje się, że cennik jest identyczny.

Danplus pisze:jak również kilka inny firm z Wrocławia np. Magma, Kom-Net. Te już mają nawet ujednoliconą stronę WWW, pewnie Ikatel również będzie miał.


źródło: http://siechnice.pl/forum/viewtopic.php?p=16541#16541
Orion
 
Posty: 268
Rejestracja: czwartek, 24 listopada 2005, 19:57
Lokalizacja: Święta Katarzyna

internet - opinie

Postautor: kasia_ » wtorek, 11 marca 2008, 15:47

Drodzy sąsiedzi,
niedługo (wreszcie :D ) wprowadzam się do mieszkania przy Staszica (pierwszy budynek). Chciałabym zapytać Was, jako starych wyjadaczy :lol:, o połączenie internetowe. Co wybraliście? Jakie są Wasze doświadczenia po roku (zgaduję) użytkowania? Jesteście zadowoleni? Proszę, poradźcie coś. W moim przypadku dostęp do sieci to sprawa priorytetowa, będę więc bardzo wdzięczna za każdą Waszą sugestię :).
Pozdrawiam,
Kasia
kasia_
 
Posty: 2
Rejestracja: wtorek, 11 marca 2008, 15:00

Re: internet - opinie

Postautor: kudeł » wtorek, 11 marca 2008, 20:06

proponuje przeczytac:
viewtopic.php?f=16&t=679

jak korzystam z active (http://www.active-net.eu) od Grzegorza Siemasza i jestem zadowolony - brak przerw w dostepie do uslugi, lacze zgodne ze specyfikacja.

pzdr,
kuba
kudeł
 
Posty: 79
Rejestracja: piątek, 29 września 2006, 09:40

Re: Internet itd

Postautor: pokrzyw » środa, 12 marca 2008, 11:45

Czy w budynku 1 jest podłączona jakaś linia telefoniczna stacjonarna (dialog,czy inna tepsa)? Kupiliśmy mieszkanie i czas coś zacząć przyłączać 8) Nie bardzo ufam sieciom osiedlowym i wolałbym internet od "standardowego" operatora..

Tak w ogóle dzień dobry :)
Awatar użytkownika
pokrzyw
 
Posty: 117
Rejestracja: środa, 12 marca 2008, 11:42

Re:

Postautor: TORMENTOR » niedziela, 3 sierpnia 2008, 14:52

Tomek79 pisze: Co do hub-a DC to powstanie on oczywiście tylko po podłączeniu większej ilości użytkowników np. po podłączeniu już 2-do bloku. Bez względu na co się zdecydujecie i tak Internet będzie, bo to od Was zależeć będzie jakiego Providera wybierzecie (może ich być kilku w budynku). Według mnie lepiej dla Nas i dla całej sieci było by mieć jednego ale zrobicie jak uważacie.


Hmm już 3ci budynek oddają a DC++ nie ma nadal... :/ to może chociaż jakiś FTP????
konkurencja wchodzi na Nasze osiedle (Lanet po wakacjach) więc może ktoś coś zrobi :D
TORMENTOR
 
Posty: 143
Rejestracja: niedziela, 29 czerwca 2008, 20:50

Re: Internet itd

Postautor: pokrzyw » niedziela, 10 sierpnia 2008, 20:54

W 3 budynku nie będzie sieci Active - przynajmniej tak wypowiadał się człowiek który przyjechał zakładać mi internet (maj tego roku).

Co do huba DC++ to się nawet cieszę, że go nie ma - policja ma wtedy bonus przy trzepaniu sieci - logi z huba, a nie wierzę że będą tam tylko instalki dystrybucji Freeware'u ;). A i tak wszystko co potrzeba jest na WuWuWu
Awatar użytkownika
pokrzyw
 
Posty: 117
Rejestracja: środa, 12 marca 2008, 11:42

Re: Internet itd

Postautor: Tomek79 » niedziela, 10 sierpnia 2008, 21:17

Witam,
co do Internetu w 3 budynku to jutro rusza zakładanie i uruchamianie sieci i w terminie ok 4 dni firma Active-Net będzie mogła podłączać chętnych użytkowników. Więc to, że jej tam nie będzie to nieprawda. Wszyscy mieszkańcy zostaną niezwłocznie poinformowani o zakończeniu prac i możliwości podłączenia się do sieci :-). Natomiast do do huba DC++ to raczej go nie będzie ale serwer ftp jest już gotowy tylko muszę zrobić prąd w pomieszczeniu. Więc proszę o wyrozumiałość wszystkich zainteresowanych.
Tomek79
 
Posty: 142
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2005, 11:31
Lokalizacja: Siechnice

Re: Internet itd

Postautor: TORMENTOR » wtorek, 12 sierpnia 2008, 23:39

Tomek79 pisze: tylko muszę zrobić prąd w pomieszczeniu. Więc proszę o wyrozumiałość wszystkich zainteresowanych.


http://www.allegro.pl/item409734966_przedluzacz_ogrodowy_40m_swiatlo.html no to 40zł i mamy FTPa :mrgreen:
ja moge dać 10... :mrgreen:
TORMENTOR
 
Posty: 143
Rejestracja: niedziela, 29 czerwca 2008, 20:50

Re: Internet itd

Postautor: gsiemasz » środa, 13 sierpnia 2008, 00:14

Witam. Z takim przedłużaczem to mamy za 5 minut administrację na głowie albo jakiś mały pożar. Ale pomysł niezły ;) A tak serio to jest z tym trochę zabawy ale damy radę. Poadrawiam. Grzegorz
gsiemasz
 
Posty: 6
Rejestracja: czwartek, 22 marca 2007, 19:14
Lokalizacja: Siechnice

Poprzednia

Wróć do Osiedle Zielony Pagórek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Popularne w serwisie Siechnice.com.pl

cron