Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
jarecki

Post autor: jarecki »

:) Witajcie Ania i Przemek
Więc ja wraz z moją żoną złożyliśmy wniosek w Millenium ponad 2 tygodnie temu i czekamy cierpliwie.,., Pierwszą transze do wypłaty dla Alfy mamy na przyszły tydzień,., ale z tego co wiem to można spisać aneks do umowy w razie gdyby formalności się przedłużały (nawet o 2 , 3 tygodnie można wtedy przesunać termin pierwszej transzy). Termin rozpatrywania wniosku w Millenium i tak jest w miarę krótki (norma to od 2 do 4 tygodni) inne banki to nawet 6 do 10 :). Radze tylko tyle by cierpliwie czekać, ja jeśli w tym tygodniu nie otrzymam decyzji to we wtorek po świętach będe dzwonił do banku w tej sprawie a jak nic nie wskóram to będe musiał umówić się u Alfy na spisanie aneksu.,. takie życie , ważne by decyzja była pozytywna a developer jak narazie i tak jest elastyczny

pozdrawiam

black_diablo

My polecamy BPH

Post autor: black_diablo »

:) Witamy wszystkich. Polecamy osobiście bank BPH. Decyzja Kredytowa w 2-3 dni od złożenia wszystkich dokumentów. Kredyt wzięliśmy w zł. Tak nam się akurat lepiej kalkuluje. Polecamy placówke przy ul. Dzielnej 3 na Kozanowie. Bardzo miła obsługa, pomagają w wypełnieniu wszystkich formalności. Pozdrawiamy. :)

jarecki

Też bym polecił BPH:) początkowo był w gronie moich faworytów i znam dokładnie jego ofertę, ale zdecydowałem się na Millenium z kilku ważnych powodów, pozdrawiam i życze pozytywnych decyzji kredytowych

Agnieszka&Krzysiu

Post autor: Agnieszka&Krzysiu »

Witam
Jeżeli chodzi o decyzję w sprawie kredytu, to my w PKO BP czekaliśmy prawie miesiąc. Bardzo długo to trwa, bo ponoć są zawaleni wnioskami. Natomiast z aneksem do umowy z developerem nie było żadnego problemu. Nam termin wydłużyli o dwa tygodnie ale muszę przyznać, że z przelaniem pierwszej transzy Bank o mały włos sie nie spóźnił, także mam dobrą radę: dzownić się i pytać, o wszystko, bo nikt lepiej Waszych spraw nie dopilnuje jak Wy sami. Proszę sobie pilnować terminy wypłat transz, i dzownić w dniu jej wypłacenia, bo nam sie zdarzyło, że transza poszła jeden dzień później, bo Pani z Banku o nas zapomniała, choć dzowniłam do niej w tym dniu ze trzy razy.
Także, czekający na kredyt, uzbrojcie się w cierpliwość!!
Pozdrawiam

Ania i Przemek

Post autor: Ania i Przemek »

Jarecki dziękujemy za informację :D a nawiązujac do banku PKO i tego co napisała Agnieszka, to coż za zbieg okoliczności - nasz znajomy miał taka sama sytuację z PANIĄ, majacą mu przelać transzę :D hmmm może to ta sama PANI :wink:

jarecki

Pani która ma sklerozę:) zdarzają się takie osoby...,.,
Ale Agnieszka i Krzysiu poruszyli ważną sprawę by interesować się i kontrolować sytuacje, rozumiem przez to min. dzwonienie lub osobista wizyta w oddziale. Oczywiście nie można być zbyt upierdliwym bo to też może nienajlepiej wróżyć. Z tym (lub innym) konsultantem spotkamy się jeszcze nie raz i warto być z kimś takim w dobrych relacjach.,.,.
ale czasami na konsultanta ciamajde można trafić i wtedy.,., najlepiej go zmienić na innego

powodzenia i pozdrowienia!

Awatar użytkownika
krysztal

Post autor: krysztal »

Hej!
Ja załatwiłem sobie kredyt z Multibanku. Poleciło mi go Alfaakt. Pani Bożena bardzo fajnie wszystko załatwiła i ograniczyła moje chodzenie z papierami do minimum(a chodzenia było: aneksy, pozwolenia, telefony itp.) więc mnie to ominęło. Obsługa bardzo miła, o niczym nie musiałem przypominać. I jeszcze trafiłem na promocję grudniową o obniżonym oprocentowaniu(tak długo mi przetrzymali wniosek: od grudnia do końca marca:). Więc narzekać nie mogę:)
Co do BPH na początku tez brałem ten bank pod uwagę ale po pierwsze nie dawali kredytu we frankach a po drugie "zainteresowanie" mną jako klientem było żadne. Tzn. przyszedłem do placówki na szewskiej a pan udzielał informacji jak by chciał a nie mógł, więc stwierdziłęm, że to przecież nie ja mam się prosić o kredyt!
Podsumowując: Multibank = zadowolenie.
Pozdrawiam wszystkich:-D

jarecki

Moi drodzy sąsiedzi z budynku nr 3 ale także
z 1-nki i 2-jki oraz mili goście tutaj zaglądający
czasami z czystej ciekawości, poprzez forum ja
z żoną mamy możliwość przekazać najserdeczniejsze
życzenia świąteczne...

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Swięconego w gronie
najbliższych osób :)

Serdecznie pozdrawiamy
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 marca 2010, 16:10 przez jarecki, łącznie zmieniany 1 raz.

misiaczki

Post autor: misiaczki »

Witamy.

KIEDY WIELKA NOC NASTANIE ŻYCZYMY WAM NA ZMARTWYCHWSTANIE DUŻO SZCZĘŚCIA I RADOŚCI KTÓRA NIECHAJ ZAWSZE GOŚCI W DOBRYM SERCU W JASNEJ DUSZY I NIECH WSZYSTKIE ŻALE GŁUSZY.
Życzą:
AsiaiKrzyś

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

co zescie sie na ten bank milenium uparli oni zawsze sie spozniaja z płatnoscia szkoda ze nikt nie poszedł do gemoney bank koło dworca swiebockiego szybka decyzja i dobry bank o milenium słyszałem złe opinie

misiaczki

Post autor: misiaczki »

Witajcie.

My złożyliśmy w dwóch bankach GE i Milenium. Bardziej jesteśmy nastawieni na Milenium mimo że dłużej się czeka bo w CE słyszałam że robią problemy Koleżanka chciała 300 tys zgodnie z umową a chcieli jej dać 285 tys to jakaś głupota!!!Może nas potraktują inaczej?ale lepiej się zabezpieczyć i złożyć w różnych bankach. Chyba nie zdążymy z pierwszą transzą i trzeba będzie przedłużyć termin ale nie my pierwsi i nie ostatni.
Pozdrawiamy Asia i Krzyś :D :D

black_diablo

Witamy po świętach

Post autor: black_diablo »

Witamy wszystkich. Kredyt mamy juz przyznany. Na decyzję czekaliśmy tylko 3 dni. Za tydzień bank wypłaca pierwszą transzę. Jeszcze raz polecamy bank BPH. Pozdrawiamy. Jeżeli ktoś ma jakieś pytanka to zapraszamy do pisania GG 9458580. Agnieszka i Paweł. :D

jarecki

A ja słyszałem złe opnie o GE Money że ukrywają koszty które później powiększają wartość kredytu a i oprocentowanie też nie jest rewelacyjne poza tym BZ WBK i Pekao SA są nienajlepsze i tak w kółko można mnożyć, bo co ludzi to opninii, więc bzdurne jest takie wytykanie.
Powiem tylko tyle ze umowę można podpisać w banku który da w ogóle kredyt na warunkach takich sobie, zawsze jest możliwość przeniesienia takiego kredytu do innego banku ale wiąze się to z załatwieniem wielu formalności.
pozdrawiam

kudeł

Post autor: kudeł »

Witam, przeniesienie kredytu jest "proste" natomiast trzeba sie liczyc z nastepujacymi dodatkowymi kosztami:
- prowizje w przypadku kiedy wiaza nas umowy blokujace wczesniejasza splate
- prowizje od udzielenia nowego kredytu (te mozna negocjowac z nowym bankiem, w koncu podkupuja klienta konkurencji)
- w przypadku kredytu we frankach istotna strata jest wartosc spreadu (3-5% wartosci kredytu)
- dodatkowo (to moze malo dotyczyc mieszkancow trzeciego bloku) jesli umowa kredytowa zostala podpisana przed koncem 2006r to prawdopodobnie przysluguje nam ulga odsetkowa ktorą to tracimy w momencie przeniesienia kredytu do innego banku.
Wszystkie te koszty dodatkowe nalezy brac pod uwage gdyz ich gruntowna analiza moze wykazac bledy w ocenie pozornie tanszego kredytu.
pzdr,
kuba

ODPOWIEDZ