Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
TORMENTOR

Re: Budynek nr 3

Post autor: TORMENTOR »

od kiedy ulice osiedlowe, dojazdowe buduje się wg planu zagospodarowania? to jak na środku działki wybuduję dom, to gmina ma mi zrobić drogę dojazdową?

Patriot

Post autor: Patriot »

dlatego drogi między budynkami na naszym osiedlu są wykonane przez dewelopera... a ulica Grabskiego nie jest ulicą osiedlową... tak samo jak ulica Staszica która była wyrównywana przez GMINĘ. No ale jak widać niektórzy szukają na siłę dziury w całym i nigdy się im nie dogodzi...
Ostatnio zmieniony piątek, 5 czerwca 2009, 11:15 przez Patriot, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Post autor: jimmy_lodolamacz »

No a ja dopiero zaczynam działalność na forum.Nie wiem kto co ma zrobić a co.Jeżeli jednak coś ma zrobić developer to trzeba się zebrać i przycisnąć ich/go.W końcu za to zapłaciliśmy...znaczy spłacamy. Niektórzy pewnie nie spłacą...a prezes Karaiby za naszą kasę sobie zwiedzi. Jeżeli coś jest do wywalczenia trzeba o to powalczyć.

Patriot

Post autor: Patriot »

No to ostatnia rada dla Ciebie - dowiaduj się kto i co powinien zrobić tam gdzie uzyskasz informacje z pierwszej ręki - w gminie, u dewelopera a nie na forum, bo to co się komuś wydaje nie znaczy że jest prawdziwe...

A co do kasy - jesteś świadom że rząd też Cie wykorzystuje i jeździ sobie za Twoją kasę na wakacje?, tak samo Twój szef (jeśli gdzieś pracujesz...) też robisz na to żeby on mógł sobie pojechać ZA TWOJE PIENIĄDZE, tak samo ZUS buduje sobie nowe gmachy etc. Generalnie rzecz biorąc - WSZYSCY CIE WYKORZYSTUJĄ... jesteś tego świadom? :D

Awatar użytkownika
jimmy_lodolamacz

Post autor: jimmy_lodolamacz »

Człowieku co się frustrujesz. Państwo i inni wykorzystują ale to nie znaczy, że dam/damy się wykorzystywać wszystkim. Ja tylko popieram ludzi, którym się chce poświęcać swój wolny czas i siły na to aby coś zmienić w okolicy. Ja nie mam do tego głowy. Ale jeżeli ktoś wyjdzie z inicjatywą to się przyłącze. A to w jaki sposób to zrobi mnie nie interesuje /czy mając źródło informacji w zielaniaku, czy też dając na tace w niedziele/ważne żeby było skuteczne. Myślę, że zrobi tak większość mieszkańców....
P.s a najbardziej lubię jak mnie wykorzystuje żona :mrgreen:

Mech@nikos

Post autor: Mech@nikos »

Witam.
Drodzy sąsiedzi apeluję do was ...aby w godzinach wieczornych i nocnych o nie biegać po schodach :!:

jarecki

Post autor: jarecki »

też to słysze u siebie na klatce, ale gorsze jest wiercenie w dziwnych porach np. w niedziele, albo donośny płacz dziecka o 1.00, 4.00, 7.00 rano :D takie życie i tak się trafiło

ps. ale co z tymi aktami notarialnymi? szczerze to mnie się nie spieszy bo dla mnie akty są ściśle związane ze sprawami bankowymi ale wolałbym poczekać jeszcze aż sytuacji się z kursem wyklaruje, ale warto by wiedzieć co i jak

Awatar użytkownika
marleyka
Kontakt:

Post autor: marleyka »

jarecki pisze:ps. ale co z tymi aktami notarialnymi? szczerze to mnie się nie spieszy bo dla mnie akty są ściśle związane ze sprawami bankowymi ale wolałbym poczekać jeszcze aż sytuacji się z kursem wyklaruje, ale warto by wiedzieć co i jak
Dzwoniłam dzisiaj do Alfa Aktu i Pani powiedziała, że akty notarialne będą podpisywane najwcześniej za jakieś 2-3 tygodnie, ale nie później niż do końca marca. Pytałam też o notariusza i godziny podpisywania. Notariusza mają swojego, chyba że ktoś będzie chciał podpisać akt u innego to trzeba zgłosić wcześniej. Notariusz pracuje do godziny 16:00, więc jeżeli komuś nie pasuje do 16:00 to też może zgłosić wcześniej i może uda się umówić na sobotę.

alina

Post autor: alina »

Ta rakietka uniesiona w góre to syndrom jakieś kompleksu ? Kaliberek za mały czy raczej chodzi o to unoszenie?

andropow

Post autor: andropow »

Dzwoniłam dzisiaj do Alfa Aktu i Pani powiedziała, że akty notarialne będą podpisywane najwcześniej za jakieś 2-3 tygodnie, ale nie później niż do końca marca
cytat z pozwolenia na budowe budynku nr3:
"oddzielnym wnioskiem należy wystapić w sprawie budowy parkingu na samochody osobowe na dz...... Wszystkie w/w roboty budowlane należy wykonać przed przystąpieniem do użytkowania budynku."
"4 Inwestor jest zobowiązany przed przystąpieniem do uzytkowania uzyskać decyzję o pozwoleniu na użytkowanie"

Czy potrzebny jest komentaż?

jarecki

komentarz:)
w odniesieniu do Twojej wypowiedzi to masz racje jak najbardziej, ale developer równie dobrze mógł zezwolić nam zamieszkać po podpisaniu aktów notarialnych, czyli właśnie teraz byś się wprowadzał=urządzał a mieszkasz już tam od kilku miesięcy...
Parkingi to temat rzeka poruszany wielokrotnie, jeśli istnieją problemy a istnieją to trzeba je rozwiązac a nie narzekać i narzekać bo nie tędy droga przecież...

ps. UWAGA NA LAWINY ŚNIEGU SPADAJACE Z DACHU, BYŁEM ŚWIADKIEM JUŻ KILKU OBSUNIĘĆ, WIĘC PROSZE UWAŻAĆ DLA WŁAŚNEGO BEZPIECZEŃSTWA

Magda&Michał
Kontakt:

Post autor: Magda&Michał »

Witajcie,
mam pytanie, czy u Was również od kilku dni brak ciepłej wody w godzinach wieczornych??
Kto jest za to odpowiedzialny?
M.

jarecki

a w której klatce mieszkacie?
jak odpukać nie miałem jeszcze problemu z wodą jedynie ustawienie by gorąca nie była zbyt gorąca ale udało się i jest ok :)
do kogo zgłaszać póki nie mamy aktów notarialnych to do Alfaaktu innego wyjścia nie widze

perun
Kontakt:

Post autor: perun »

Witam,

czy wśród szanownych sąsiadów znajdę księgowego? :)

ODPOWIEDZ