Budynek nr 3

Dyskusje mieszkańców osiedla
jarecki

Post autor: jarecki »

Kubuś to wszystko się zgadza i masz racje, ale jeśli ktoś ma małe szanse na dobry kredyt lub ma możliwość kupna mieszkania po niższej cenie ale musi wszystko załatwić na już to chwyta się banku który po nienajlepszych warunkach takiego kredytu udzieli., w przypadku budynku nr 3 cena po jakiej ja podpisałem umowe zmieniła się o 600zł na metrze mnożąc to przez metraż jaki mam to różnica wynosi ok 25tys zł więc z braku możliwości i tak by się opłacało pokombinować.,. Zaznaczam że ja nie zamierzam zmieniać banku i ten w którym wnioskuje (i mam nadzieje że już niedługo otrzymam kredyt) pozostanie moim bankiem na długie lata powyższa opcja jest dla osób które nie mają wyjścia (a raczej nie miały bo dotyczy to osób które podpisały umowe po starej cenie). Obecnie to cena za metr nie powinna aż tak zwyżkować choć kto wie jak to będzie.,.,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Ramzes

Post autor: Ramzes »

Witam mam pytanie w jakiej cenie jest teraz m2 w drugiej czesci budynku nr 3?? Bo pierwsza czesc byla po 4500 za m2??

Pozdrawiam

jarecki

Z tego co wiem to obecna cena to 4500zł/m2 http://www.nieruchomosci.com.pl/wiecej.php?id=292

A historia cennika jest długa:)
z tego co wiem to od ok 3000zł/m2 na początku 2006r
poprzez 3600/m2, 3920/m2,4200/m2 po 4500/m2 ale to uogólnienie i niech ktoś mnie zweryfikuje jak to faktycznie jest,
bo jednak każdy indywidualnie podpisuje umowe i te ceny mogą być inne
z różnych względów.,.,

pozdrawiam

Tomek79
Kontakt:

Post autor: Tomek79 »

Witam,
to Jarecki mało wiesz :D początek roku 2006 to cena 2360, a w listopadzie 2005 była ok 2260 oczywiście te ceny zależały od metrażu mieszkania.

jarecki

:D widocznie zainteresowałem się ofertą Alfaaktu gdy cena za metr wynosiła ok 3000zł , wcześniejszych cen nie znałem, także dzięki za zweryfikowanie mojej wypowiedzi
pozdrawiam szczęśliwców.,.,.2360zł/m2 wow :shock:

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

nie martwcie sie drodzy sasiedzi drugi raz prezes nie zrobi tego błedu co na jarzebinowej tam było ich dwoch a stare przysłowie mowi gdzie kocharek szesc tam niema co jesc teraz jest jedna kucharka i duzo budynkow do wybudowania kasa przez pare lat. A,nie przez 2 lata i tylko trzy budynki a ma byc dziesiec pozdrawiam sasiadow z 3 budynku mysle ze spotkanie integracyjne bedzie tak samo jak w 1i 2 budynku sam czekam na przelew z banku 1 transzy :roll:

Awatar użytkownika
Ramzes

Witam przyszlych mieszkancow bloku nr 3!!!Mam nadzieje ze juz u wszystkich sprawy kredytowe sie zakonczyly albo zmierzaja do konca!!!:)

Na straonie alfaaktu pojawily sie pierwsze zdjecia z budowy "naszego" bloku:)

Piekna jest ta DZIURA w ziemi:)

Pozdrawiam

misiaczki

Post autor: misiaczki »

Hej.

U nas kredyt ku końcowi.W poniedziałek podpisujemy umowę i już z górki chociaż były nerwy..Ramzes dzięki za info o zdjęciach - rzeczywiście piękna ta nasza dziura.
Mamy nadzieję, że termin oddania podany na stronie AlfaAktu jest pesymistyczny (czerwiec) i że w przyszłym roku o tej porze będziemy odliczać godziny do odebrania naszych mieszkań.
Pozdrawiamy
A&K

Awatar użytkownika
Ramzes

Witam:) Ja tez jutro ide podpisac umowe i mam nadzieje ze bedzie OK i znowu czegos nie wymysla:/

A co do terminu to moim zdaniem jest termin ostateczny oddania calego budynku a odbiory napewno zaczna sie wczesniej takze badzmy dobej mysli:)

Pozdrawiam

Ania i Przemek

Post autor: Ania i Przemek »

Witam , byłem w sobotę na terenie budowy naszego budynku nr 3 i rozmawiałem z miłym panem ( nie wiem czy to był kierownik budowy czy majster) i dowiedziałem się od niego, że jak się sprężą :D a taki mają zamiar to na początku przyszłego roku , przełom stycznia i lutego, mają już oddawać mieszkania z klatek 1 do 3 :).... Informacja nie sprawdzona bo nie wiem z kim dokładnie rozmawiałem ale nie zmienia faktu że bardzo miła. :lol: Przemek

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

:D było by fajnie jak by juz w lutym mozna było porobic sobie podłogi i pomalowac i powoli sie urzadzac to w maju mozna by juz opijac z nowymi sasiadami bloku 3 parapetowke :D :roll:

Awatar użytkownika
Ramzes

Witam:)

Teraz zacznie sie ostre sledzenie postepow budowy:)

i................ oszczedzanie na wykonczenie mieszkania!!!:)hehe
Ja juz zaczynam!!!

Pozdrawiam wszystkich przyszlych mieszkancow bloku nr 3 (w szczegolnosci cala klatke nr 2:)

Trzymajcie sie

black_diablo

Post autor: black_diablo »

:D :D :D Witamy wszystkich. Nasz bank przelał już pierwszą transzę. Zaczęło sie w końcu. Oby jak najszybciej zakończyli budowę. Czekamy już z niecierpliwością. Pozdrawiamy wszystkich przyszłych sąsiadów, a w szczególności z klatki 3. :D :D :D

misiaczki

Post autor: misiaczki »

:D Super! Wszyscy tacy zadowoleni, aż miło czytać te wiadomości Wasze :D :D.My też już jesteśmy po wszystkich formalnościach.Bank przelał nam pierwszą transzę :D
Pozdrawiamy gorąco

ODPOWIEDZ