Budynki nr 1 i 2

Dyskusje mieszkańców osiedla
Monika&Norbert

Post autor: Monika&Norbert »

Dzień Dobry:)

Do nas równiez dzwoniła kobitka z oficjacna wiadomością odbioru mieszkania.
Pozatym mamy juz równiez "zaproszenie" :D

A zatem ,mieszkańcy klatki nr 4 ,21 marca bedziemy się spotykac miedzy piętrami;)

Do Siechnifanki:
My jesteśmy z klatki nr.4,mieszkanie na 3 piętrze.

Do zobaczenia:)

Monika&Norbert

...oficjalną...*;)

Gosia
Kontakt:

Post autor: Gosia »

Witam wszystkich. Ja nie mam jeszcze żadnego oficjalnego pisma ale jesteśmy umówieni na 23 o godz.12.30 czyli klatka 2 ma odbiór w tym dniu.
Drodzy sąsiedzi napiszcie mi kiedy dokładnie jest spotkanie bo jakos nie moge sie doczytać a chciałabym przyjść wraz ze swoja połóweczką(jabłka oczywiście)
Pozdrawiam wszystkich i do rychłego zobaczenia

OLA&TOMEK

Post autor: OLA&TOMEK »

Gosiu
Spotkanie będzie albo w piątek 16 marca albo w sobotę 17 marca. Wszystko zależy od tego który termin zbierze więcej "głosów" tzn chętnych.

Pozdrawiamy

Gosia
Kontakt:

Post autor: Gosia »

Dzięki Olu i Tomku.

Wcześniej jakoś nie widziałam odnośnika Wielka Rozgrzewka.Ustale termin z Krzysiem i wpisze sie, który dzień nam lepiej pasuje.
Będzie bardzo miło wszystkich poznać.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rosnacy

Post autor: rosnacy »

napiszcie cos o tych odbiorach jak tam :shock: jakie wykonczenie i czy duzo usterek :x

Monika&Norbert

Witajcie:):)

My na spotkanie sie nie piszemy,poniewaz na ten weekend akurat wyjezdzamy ,a pozatym i tak nie mielibysmy z kim zostawić naszej córci:)
Ale wam życzymy miłych wrażeń w czasie spotkania:)

Acha...jak wszystko bedzie dobrze to my juz na 24 marca mamy ustalony termin parapetówy:)
Ktoś jeszcze opija parapety tego dnia ?

pozdrawiamy i do zobaczenia sąsiedzi :) :)

kudeł

Post autor: kudeł »

Witam serdecznie,
czy ktos moze posiada informacje na temat pradu w naszych nowozasiedlanych mieszkaniach? interesuje mnie fakt czy po otworzeniu drzwi w gniazdkach zastaniemy prad czy tez beda nas jeszcze czekac jakies formalnosci, zalatwiania, stanie w kolejkach itp...
pzdr,
kuba

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Witajcie!
Kudeł jeśli chodzi o prąd to jak dostaniemy mieszkania to będziemy mieli tzw. prąd budowlany ( musimy przecież w trakcie oglądania sprawdzić czy w naszych kontaktach płynie prąd czy będziemy siedzieć przy świecach).
Po odbiorze trzeba się zgłosić do naszego Siechnickiego dostawcy prądu http://www.esv.pl/ i panowie założą liczniki za drobną :) opłatę przyłączeniową. A tu masz link do wniosku o przyłączenie http://www.esv.pl/pdf/wniosek.pdf

OLA

Post autor: OLA »

Prąd musicie miec , nie widze inaczej.
Co do podpisania umowy o dostawę to załatwiacie to pewnie z ESV Siechnice. Wiem ze przyłączają prąd za darmo - tzn. nie pobierają opłat przyłączeniowych ja kto zasugerował adalbertt
Podpisujecie umowę - na dzień dobry dostajecie taryfę budowlaną c11. Dopiero jak budynek zostanie oddany i zostanie wydane pozwolenie na uzytkowanie mozna zmienic taryfę ale to juz nie od was zależy kiedy to się stanie. Taryfa C11 jest drozsza od normalnej o ponad 15zł.

Madzia i Piotr

Post autor: Madzia i Piotr »

Wczoraj wieczorem byliśmy na budowie i.... w budynku nr 2 już wstawiają okna. Bardzo przyjemny widok;) Pozdrowienia dla wszystkich

Paulina

Post autor: Paulina »

Witajcie!
jak to miło usłyszec wiadomosc o budynku nr 2.Miejmy najdzieje ,ze oddadza budynek w lipcu -byłoby miło.
Pozdrawiamy.

Madzia i Piotr

Post autor: Madzia i Piotr »

witam,
1,5 dnia później a już cała wewnętrzna strona budynku nr 2 ma wstawione okna tzn. brakuje 2 w tym jednego w naszym jedynym pokoju. Zewnętrzna strona też ma kilka wstawionych okienek. Przy dobrych wiatrach do końca następnego tygodnia będą okna wszędzie. Pozdrawiamy :)[/img]

Awatar użytkownika
adalbertt

Post autor: adalbertt »

Witajcie!!

Sąsiedzi z jedynki powodzenia przy odbiorze mieszkań:)
Jak już wrócicie z odbioru napiszcie co nieco jak chłopaki budowlańcy się spisali.
Pozdrawiamy

ODPOWIEDZ