OLA pisze:Ok . Macie rację, nie powinnam wprowadzać haosu do waszego forum , nie taki miała m też cel. Przepraszam jesli kogoś uraziłam, postaram sie zmienic ton swoich wypowiedzi. Chciałam was poprostu ostrzec bo w gąszczu spraw moga umknąć te najistotniejsze. Wierzcie mi że dziś nie jest najwarzniejszy kolor ścian.

Jeszcze jedna porada - prosze zwróćcie na to uwagę.:
czekamy i się okaże już w marcu jak oddadzą budynek 1 i spiszą akty notarialne wcześniej protokoły odbioru.,.
Moze ( nie musi ) okazac sie tak, ze dostaniecie klucze do mieszkania - przekazanie protokołem odbioru i macie mieszkanie do wykonczenia.
Teraz jest kwestia czy budynek bedzie wykończony w 100%. Żeby nie było tak ze macie mieszkanie do wykonczenia a sam budynek nie jest jeszcze skonczony. Moi znajomi ze wpomnianej Jarzebinowej dostali klucze w marcu i konczyli mieszkanie - tymczasem w drugim koncu budynku dopiero stawiali ścianki działowe w mieszkaniach. W związku z tym przekazanie mieszkania aktem notarialnym jest nie mozliwe w krótkim terminie bo musi byc najpierw ukonczony cały blok - oddana cała inwestycja.
Niejednokrotnie byłam wokół waszej budowy i zastanawia mnie jeden fakt. U was blok prawie na ukonczeniu ale obok trwa budowa w najlepsze kolejnych bloków. Uwazajce zeby sie nie okazało ze będziecie siedziec na "budowie " i dopoki nie zakonczy sie cała inwestycja - w tym nowe bloki - nik nie odbierze budynków i nie bedzie pozwolenia na urzytkowanie. Aby je dostac istotne sa nawet drogi dojazdowe latarnie i inne drobiazgi do których teraz nie przywiązujecie wagi.
To tyle z mojej strony , mam nadzieje ze nie wprowadziłam haosu

Trzymajcie sie ciepło - jestem całym sercem z wami .
Cześć
Olu. Gratuluję- zaistniałaś na forum:)
Szczerze powiem, że chyba wszystkich zaniepokoiłas swoimi opowiesciami:)
Ja żeby dmuchac na zimne zadzwoniłam dzis do Alfaakt i dokładnie wypytałam o to, jak bedzie wygladał odbiór mieszkań.
Pani poinformowała mnie, ze najpierw musi nastapić odbiór generalny budynku, a dopiero potem, jesli wszystko bedzie ok, my dostaniemy klucze do swoich M. Mysle więc, ze nie ma szans, aby blok nie był w 100% wybudowany. Jesli chodzi o chodniki, czy latarnie, to nie ma sie o co martwic. Codziennie widze postepy na budowie i latarnie juz mamy:), chodnik tez kończą:)
Oczywiście kazde informacje się nam przydadza jako nowym mieszkancom budynku, ale cóż teraz możemy zrobić? Pozostaje nam czekać z nadzieją, ze wszystko bedzie ok.
Nie martw się Olu- nam najbardziej zalezy na tych mieszkaniach i patrzymy kazdemu na ręce- developerowi i budowlańcom.
Pozdrawiam wszystkich