sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Dyskusje mieszkańców osiedla

sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: gryllu » niedziela, 29 kwietnia 2012, 21:29

Jak tam u was z sygnałem z anteny satelitarnej z dachu?
Nie chciałem talerza montować na balkonie, a chcę sobie podłączyć jakąś tv cyfrową i niestety sygnału brak.
W budynku 4 są dwa przewody w gniazdku telewizyjnym, w budynku nr 2 jeden i w obu budynkach znajomi odbierają sygnał normalnie. U mnie w mieszkaniu też jest jeden przewód ale niestety tak jakby nie było połączenia z anteną? Mieszkam w klatce 19. Gniazdek sobie rozmnożyłem w mieszkaniu i w każdym mam ten sam problem. NTC odbieram bez problemu. Sprawdzałem różne przewody, różne dekodery i różne rodzaje podłączeń do TV.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
gryllu
 
Posty: 58
Rejestracja: czwartek, 20 maja 2010, 12:48

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: andropow » wtorek, 1 maja 2012, 09:28

Prawdopodobnie ktos spartolil podlaczenie kabli w mieszkaniu.
A za to chyba odpowiedzialna jest firma Ikatel, wiec dzwoń do nich.
andropow
 
Posty: 260
Rejestracja: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 08:00

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: Algirdas » poniedziałek, 21 maja 2012, 13:43

Jak sobie gniazdka rozmnożyłeś to teraz tak masz, nie Ikatel spartolił tylko ten co ci gniazda rozmnażał. Instalacji satelitarnej się nie rozmnaża.
Algirdas
 
Posty: 16
Rejestracja: wtorek, 27 grudnia 2005, 15:44

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: gryllu » wtorek, 22 maja 2012, 13:46

szacun gościu;) co za problem pociągnąć przewód antenowy i wstawić wzmacniacze po drodze;).
Poza tym jakbyś przeczytał uważnie to sygnał mam, ale tylko NTC i to w bardzo dobrej jakości we wszystkich gniazdach;)
Ludzi z podobną teorią do Twojej jest w tym budynku więcej i dlatego na co drugim balkonie talerz jest przymocowany.
gryllu
 
Posty: 58
Rejestracja: czwartek, 20 maja 2010, 12:48

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: pburchal » środa, 23 maja 2012, 14:31

Witam Serdecznie
Z racji doświadczenia mogę coś nieco wtrącić. Kilkakrotnie poprawiałem instalacje na życzenie MAH po Ikatelu. Pytanie jakie gniazdka sobie podłączyłes dodatkowe? Czy nie wycinają sygnału satelitarnego. Ze wzmacnianiem sygnału satelitarnego nie jest tak łatwo. Da się go wzmocnić pod warunkiem jak jest dobrej jakości a słabej mocy. Czyli jak problem tkwi w źle ustawionej antenie (zła jakość ) lub uszkodzeniu konwertera lub multi to nie da sie nic wzmocnić. Sygnał z NTC nie ma nic do satelitarnego , fakt idzie to tym samym kablem ale pobierane jest z innej anteny (naziemnej) i działa na całkiem innym paśmie częstotliwości (które akurat Twoje gniazdka możliwe że przepuszczają). Proponuję sprawdzenie instalacji począwszy od anteny SAT ( biorąc pod uwagę że sąsiedzi jak pisałeś maja z SAT podobny problem). W razie pytań prosze pisać, zawsze w miarę możliwości pomogę. [email protected]

Pozdrawiam
Piotrek z 4A
pburchal
 
Posty: 3
Rejestracja: środa, 30 czerwca 2010, 20:40

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: gryllu » czwartek, 24 maja 2012, 09:30

Generalnie temat z częstotliwościami rozumiem i wiem jak to działa. Ale, że są gniazdka które wycinają sygnał satelitarny nie miałem pojęcia. Jeśli było to opisane na opakowanie to powiem szczerze, że nie doczytałem. Generalnie jedno gniazdo mam to co było standardowo w mieszkaniu założone przez alfaakt, a jedno dokupiłem. Jest coś po czym można to poznać? oprócz tego, że z gniazda mam 3 wyjścia normalne antenowe: radion i tv oraz sat.
Ustaliłem też, że powkładałem rozdzielniki a nie wzmacniacze, sorki mój błąd. Trochę czasu temu to było. Muszę poszukać na fakturach jaki rozdzielnik włożyłem, żeby zobaczyć czy nie wyciąłem sygnału rozdzielnikiem;)
gryllu
 
Posty: 58
Rejestracja: czwartek, 20 maja 2010, 12:48

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: gryllu » poniedziałek, 25 czerwca 2012, 13:55

No i zmobilizowałem się i wydłubałem dziurę w ścianie tam gdzie porobiłem puszki z rozdzielnikiem i się okazało, że włożyłem urządzonko, które miało zakres pracy od 5-1000 MHz;) Wymieniłem na 5-2400 MHz i teraz śmiga. Dzięki za sugestię Piotrek.
gryllu
 
Posty: 58
Rejestracja: czwartek, 20 maja 2010, 12:48

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: Miles » sobota, 26 stycznia 2013, 21:22

Od bodajże wczoraj mam problem z odbiorem Cyfry+ z anteny "dachowej". Czy ktoś, kto z niej korzysta może napisać mi jak sparawa odbioru ma się u niego.
Awatar użytkownika
Miles
 
Posty: 59
Rejestracja: środa, 16 września 2009, 14:36

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: otisat » piątek, 18 października 2013, 11:46

SIECHNICE MONTAŻ INSTALACJE ANTEN SATELITARNYCH NAZIEMNYCH CYFROWYCH I SPRZEDAZ ,,ZADZWON TEL 793-734-003 * montaż cyfrowych zestawów anten satelitarnych Oraz cyfrowych anten Naziemnych tv, Cyfrowa telewizja naziemna montaz,Cyfrowy Polsat,Cyfra+,N,Orange,TV Trwam inne Platformy Cyfrowe

* pomiar sygnałów satelitarnych/tv miernikiem sygnału cyfrowego hd i DVB-TV
* rozbudowa i konserwacja Naprawa istniejących instalacji antenowych/TV
* instalacje do odbioru telewizji naziemnej analogowej i cyfrowej DVB-TV
* usługi serwisowe w zakresie anten satelitarnych i naziemnych Okablowania wymiany starego lub wadliwego sprzetu
* stosujemy wyłącznie materiały renomowanych firm takich jak Televes,Inverto,Triax,sharp oraz wiele innych markowych firm
* ustawienie kanałów: TRWAM,FTA Z Dostepnej satelity np;ASTRA,SYRIUS,ITP
* Sprzedaz sprzetu satelitarnego na miejscu u klienta
* Nowoczesne instalacje w domkach jednorodzinnych - Multiswich ,www.instalator-anten-sat-siechnice.besaba.com
Awatar użytkownika
otisat
 
Posty: 3
Rejestracja: piątek, 18 października 2013, 11:43



Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: madooeiei » czwartek, 28 stycznia 2016, 07:34

TV Trwam inne Platformy Cyfrowe.
gclub download
madooeiei
 
Posty: 12
Rejestracja: sobota, 3 października 2015, 03:52

Re: sygnał z anteny satelitarnej budynek 3

Postautor: marcelka » środa, 3 lutego 2016, 21:31

Trzeba się przyzwyczaić niestety :(
marcelka
 
Posty: 1
Rejestracja: środa, 3 lutego 2016, 21:28


Wróć do Osiedle Zielony Pagórek

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Popularne w serwisie Siechnice.com.pl

cron