Miasto i Gmina Siechnice - Portal Mieszkańców. Aktualności, forum, komunikacja.

Portal Mieszkańców Siechnic

Wygenerowano: 16-04-2024
Termy Jakuba w Oławie
Reklama w serwisie · Kup banner online
19.01.2007

Bal "Dziesięć lat Siechnic"

Szanowni mieszkańcy i przyjaciele Miasta Siechnice. W dniu 1 stycznia 2007 roku minęło dziesięć lat od dnia uzyskania przez naszą miejscowość statusu miasta. Mimo licznych trudności rozwijamy się coraz szybciej. W najbliższych latach powstaną nowe mieszkania i miejsca pracy. Ludność osiągnie sześć tysięcy. Ukoronowaniem tych działań będzie budowa siechnickiego rynku, która ma szansę rozpocząć się jeszcze w tym roku. Mając na uwadze tę okrągłą rocznicę osoby, które walnie przyczyniły się do „umiastowienia” Siechnic, w bieżącym roku zorganizują kilka imprez.

Siechnice: Bal

Pierwszą z nich będzie bal, który odbędzie się w dniu 17 lutego 2007 roku w auli siechnickiego gimnazjum. Serdecznie zapraszamy wszystkich mieszkańców, a szczególnie tych nowych i tych którzy nimi zostaną w bieżącym roku. Chcemy nadać balowi uroczysty charakter, stąd wyszukane menu. Prosimy również o stroje balowe.

Z wyrazami szacunku i poważania

Leszek Piecyk, Grzegorz Roman.

Bal z okazji dziesięciolecia nadania praw miejskich.
Organizatorzy: Grzegorz Roman, Leszek Piecyk

Termin: 17 lutego 2007 roku,
Początek i koniec: od godz. 20 do godz. 4,
Miejsce: Aula Gimnazjum w Siechnicach,
Kuchnia: Restauracja „Pokusa”,
Gra zespół: „Antrakt” – muzyka taneczna,
Zgłoszenia: do godz. 15 – biuro Spółdzielni Mieszkaniowej „Czechnica” - ul. Fabryczna 22 (wejście jak do banku WBK), od godz. 18 – bufet restauracji „Pokusa” – ul. Ciepłownicza 17,
Informacje: 602 260 196, 502 396 527,
Koszt: 260 zł od pary (pozostałe koszty pokrywają sponsorzy),
Bufet: obficie zaopatrzony,
Strój: obowiązkowo balowy.

Zgłoszenia do 06.02.2007.

Menu bankietowe: (osób: 120, cena: 130 zł/osobę)

  • wino musujące 1 butelka/6 osób
  • wino czerwone do kolacji – 1 lampka
  • przystawka zimna – Carpaccio z czerwonego buraka podawane z suchą szynką marynowaną w beczce
  • danie główne – Polędwica po kapitańsku podawana na grzance z pieprzowym sosem madagaskar, warzywami i ziemniakami zapiekanymi
  • deser – Sernik na ciepło z sosem waniliowym
  • zimny bufet – serwowany częściowo do stołu a częściowo w bufecie szweckim:
    • Rostbef "Rossa" na paterach lustrzanych,
    • Cukinia nadziewana dipem paprykowym,
    • Ogórki nadziewane serem rokfort,
    • Medaliony wieprzowo – wołowe wytwornie dekorowane,
    • Kolorowe tymbaliki z szynki i warzyw na postumentach z jarzyn,
    • Magnolia z łososia z royalem na brokułach,
    • Terina z warzyw mieszanych,
    • Parfait z drobiu z zielonym pieprzem,
    • Pasztet z wątróbek w dekoracji kwiatowej,
    • Roladki z szynki z dipem chrzanowym,
    • Dekorowane roladki z drobiu i dzikiego ptactwa,
    • Dekorowana galantyna z drobiu,
    • Dekorowane roladki z mięs mieszanych na postumentach z warzyw,
    • Masła smakowe podawane na lustrach,
    • Pasztet z dzika z kawałkami mięsa,
    • Schab nadziewany śliwkami i morelami,
    • Mięsa pieczone z kremem musztardowym,
    • Dekorowane "tortelette s" z kawiorem czarnym i czerwony, węgierskim salami, wędzonym łososiem,
    • Wędliny i sery podawane na paterach lustrzanych,
    • Sałatka szwedzka (martadela, cebula, ser żółty, ogórek kiszony, sos vinaigratte),
    • Karczek macerowany w ziołach,
    • Oryginalna salami na melonie miodowym,
    • Tatar z jajkiem przepiórczym,
    • Pasztet w cieście francuskim i angielskim,
    • Terina szynkowa z pieczarkami,
    • Sałatka meksykańska (ketchup, cebula, wołowina, ogórki),
    • Sałatka z fasoli fasola, boczek, czosnek, śmietana),
    • Sałatka kanadyjska (jabłko, kukurydza, majonez, ogórek, papryka),
    • Terina z warzyw miksowanych,
    • Sałatka śledziowa,
    • Sałatka po żydowsku,
    • Śledziki w różnych smakach,
    • Ryba po grecku
  • dania gorące:
    • Rolada z indyka serwowana z warzywami,
    • Wieprzowina na słodko-kwaśno podawana z ryżem,
    • Barszcz z pasztecikami
  • soki owocowe 1l/osobę
  • woda mineralna 0.5L/osobę
  • kawa, herbata bez ograniczeń
  • owoce
  • drobne ciasteczka
  • alkohol do nabycia w bufecie